• 0

AmCham Srbije i tzv. Kosova zajedno sprovode sporazum iz Vašingtona

Obe asocijacije će zajednički raditi na promovisanju investicionih prilika

  • 0
biznis, trgovina, potrošnja, platforma

Foto: Shutterstock

Rukovodstva Američke privredne komore u Srbiji i na tzv. Kosovu (AmCham Srbija i AmCham Kosovo) razgovarali su, na onlajn sastanku, o jačanju saradnje i udruživanju napora na sprovođenju ekonomskih delova sporazuma potpisanog u Vašingtonu 4. septembra, uz posredovanje SAD-a, navodi se u saopštenju Američke privredne komore u Srbiji.

Komore će, kako se navodi, uz konsultacije sa svojim članovima, raditi na identifikovanju i davanju predloga za uklanjanje preostalih trgovinskih barijera, ali i na predlozima za olakšavanje trgovine u "mini-Šengen" regionu.

Takođe, obe asocijacije će zajednički raditi na promovisanju investicionih prilika za američke kompanije na prostoru Zapadnog Balkana kroz organizaciju investicionih foruma, ali i na informisanju lokalne poslovne zajednice o potencijalima za finansiranje od strane DFC-a, EXIM banke i drugih američkih agencija, navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>