• 1

Za štetu od poplava lokalnim samoupravama još 570 miliona dinara

Za obnovu oštećenih i porušenih objekata infrastrukture usled poplave i grada u junu prošle godine, vlada je lokalnim samoupravama obezbedila dodatnih 120 miliona dinara

  • 1
Vlada Republike Srbije

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vlada Srbije odlučila je da se u okviru Državnog programa obnove opredeli dodatnih 570 miliona dinara za infrastrukturu jedinica lokalne samouprave kao i za objekate javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite oštećenih ili porušenih u poplavama u junu prošle godine.

Za obnovu oštećenih i porušenih objekata infrastrukture usled poplave i grada u junu prošle godine, vlada je lokalnim samoupravama obezbedila dodatnih 120 miliona dinara.

Za saniranje objekata u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, obezbeđeno je još 450 miliona dinara, saopštila je Vlada Srbije.

Doneta je odluka o osnivanju Naučno-obrazovnog centra "Pešter" u Sjenici. U tom centru će se sprovoditi analitička istraživanja o klimatološkim promenama na Sjeničko-pešterskoj visoravni, kao i njihovom uticaju na razvoj proizvodnje zdrave hrane, kao jednoj od najperspektivnijih privrednih grana i osnove privrednog razvoja tog kraja.

U cilju organizacije obrazovnih, istraživačkih, stručnih i naučnih delatnosti na polju geologije i turizma, vlada je donela odluka o osnivanju naučno i obrazovno-istraživačkog centra "Milutin Milanković" u Beloj Crkvi.

Talentovanim učenicima i studentima biće omogućeno da se suoče s izazovima koje ne mogu da sretnu u običajenom školskom i visokoškolskom obrazovanju, kao i da u izabranom području nauke napreduju i stiču nova znanja.

Rukometašu Nenadu Vučkoviću biće dodeljeno sportsko nacionalno priznanje za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu 2012. godine, kao i Brižitki Molnar za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom u Japanu 2006. godine, odlučila je Vlada Srbije.

Video: Jako nevreme praćeno gradom pogodilo Beograd: Reke tekle ulicama glavnog grada

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke