• 1
 ≫ 

Za štetu od poplava lokalnim samoupravama još 570 miliona dinara

 ≫ 

Za obnovu oštećenih i porušenih objekata infrastrukture usled poplave i grada u junu prošle godine, vlada je lokalnim samoupravama obezbedila dodatnih 120 miliona dinara

  • 1
Vlada Republike Srbije

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vlada Srbije odlučila je da se u okviru Državnog programa obnove opredeli dodatnih 570 miliona dinara za infrastrukturu jedinica lokalne samouprave kao i za objekate javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite oštećenih ili porušenih u poplavama u junu prošle godine.

Za obnovu oštećenih i porušenih objekata infrastrukture usled poplave i grada u junu prošle godine, vlada je lokalnim samoupravama obezbedila dodatnih 120 miliona dinara.

Za saniranje objekata u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, obezbeđeno je još 450 miliona dinara, saopštila je Vlada Srbije.

Doneta je odluka o osnivanju Naučno-obrazovnog centra "Pešter" u Sjenici. U tom centru će se sprovoditi analitička istraživanja o klimatološkim promenama na Sjeničko-pešterskoj visoravni, kao i njihovom uticaju na razvoj proizvodnje zdrave hrane, kao jednoj od najperspektivnijih privrednih grana i osnove privrednog razvoja tog kraja.

U cilju organizacije obrazovnih, istraživačkih, stručnih i naučnih delatnosti na polju geologije i turizma, vlada je donela odluka o osnivanju naučno i obrazovno-istraživačkog centra "Milutin Milanković" u Beloj Crkvi.

Talentovanim učenicima i studentima biće omogućeno da se suoče s izazovima koje ne mogu da sretnu u običajenom školskom i visokoškolskom obrazovanju, kao i da u izabranom području nauke napreduju i stiču nova znanja.

Rukometašu Nenadu Vučkoviću biće dodeljeno sportsko nacionalno priznanje za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu 2012. godine, kao i Brižitki Molnar za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom u Japanu 2006. godine, odlučila je Vlada Srbije.

Video: Jako nevreme praćeno gradom pogodilo Beograd: Reke tekle ulicama glavnog grada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>