• 1
 ≫ 

Kompanija kreće s masovnim testiranjima, više od 19.000 radnika obolelo od korone

 ≫ 

Amazon je uveo razne mere zaštite - od merenja temperature do držanja distance, ali to očigledno nije bilo dovoljno

  • 1
Amazon, Nemačka, logo, skladište

Amazonov magacin / Foto: Tanjug/AP

Kompanija Amazon je ove godine značajno pospešila svoje poslovanje, jer je pandemija kovid-19 izazvala karantinske mere, odnosno potrebu za e-kupovinom. Najveći div u domenu elektronske trgovine maksimalno je iskoristio tu šansu, i čak zaposlio na desetine hiljada novih ljudi.

Štaviše, ove godine, zaključno sa julom, imperija Džefa Bezosa broji oko milion radnika, ali to ne znači da je idealno raditi u ovoj kompaniji. Još početkom pandemije, zaposleni (posebno u magacinu i logističkom sektoru) su se žalili na loše uslove rada, manjak opreme za zaštitu, ali i na niske satnice u odnosu na rizik i težinu posla.

Kompanija iz Amerike je sada izašla sa podatkom da je više od 19 hiljada njenih radnika, samo u SAD, obolelo od virusa kovid-19, te su u planu masovna testiranja. Amazon je najavio da će dnevno testirati 50 hiljada radnika. Ipak, ograđuju se, i kažu da je "taj broj manji nego što su očekivali, s obzirom na opšte stanje".

Iako značajan broj, gledajući ponaosob, to je skoro 2 odsto zaposlenih, a kompanija je inače mesecima bila pod "budnim okom" zvaničnika i sindikata da zatvori skladišta u kojima je izbila zaraza. Ipak, nisu pristali na to, istaknuvši da je onlajn kupovina u porastu i da moraju da odgovore na masovnu potražnju.

Uveli su razne mere zaštite, ali očigledno nedovoljno.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>