• 3
 ≫ 

Jedan tvit menja sve: Tramp pozitivan na kovid-19, Dau Džons potonuo za skoro 400 poena

 ≫ 

Fjučersi indeksa S&P 500 i Nasdaq takođe su bili na negativnoj teritoriji

  • 3
Melanija Tramp Donald Tramp debata Melanija i Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Nakon što je svetom odjeknula vest da predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija imaju kovid-19, o čemu se on i oglasio na Tviteru - fjučersi su se srozali u ranom jutarnjem trgovanju na berzi.

Fjučersi industrijskog indeksa Dau Džons ("Dow Jones") srušili su se za 379 poena, a prethodno su pali za više od 500 poena. Osim toga, i fjučersi indeksa S&P 500 i Nasdaq takođe su bili na negativnoj teritoriji.

U međuvremenu, prinos na referentnu desetogodišnju državnu menicu pao je na 0,6627%. Prinosi se kreću suprotno cenama. Lekar Bele kuće, Šon Konli, rekao je u belešci: "Predsednik i prva dama su u ovom trenutku dobro i planiraju da ostanu kod kuće tokom svog oporavka".

Takođe je rekao da očekuje da će Tramp "nastaviti da izvršava svoje dužnosti bez ometanja, dok se oporavlja". Indeks Dau Džons je u četvrtak zatvoren sa 35 poena više (dobitak od 0,1 odsto), dok je S&P 500 napredovao 0,5%. Nasdaq je dobio 1,4 procenata.

Danas će investitori dati uvid u stanje tekućeg ekonomskog oporavka, kada septembarski izveštaj o radnim mestima bude objavljen u 8:30 ujutro po srednjeevropskom vremenu. Očekuje se da će konačni izveštaj o radnim mestima uoči izbora pokazati usporavanje, u odnosu na nivo iz avgusta.

Svi glavni proseci završili su septembar na nižem nivou, prekidajući petomesečni niz pobeda, dok se pojavljuju sumnje u pogledu brzine i širine oporavka. "Da bi tržište zaista napredovalo do kraja godine, treba da vidimo određeno učešće cikličnih sektora, posebno kada je reč o industrijskim i finansijskim kompanijama", kaže Kris Zakareli.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>