• 0

Presedan: Minhenska pivnica prva dobila spor vezan za odštetu zbog korone

Osiguravajuća kuća će morati da plati 1,18 miliona dolara, zbog pretrpljenih gubitaka nastalih usled karantinskih mera

  • 0
oktobarfest, pivo, minhen

Oktobarfest, Minhen / Foto: Pixabay

Nemački sud je presudio da osiguravajuća kuća koja stoji iza jednog minhenskog restorana mora da mu isplati odštetu, za gubitke prouzrokovane početkom ove godine, zbog karantina.

Ovo je prvi takav slučaj u Nemačkoj, u kome je sud presudio u korist tužioca. Prema izveštaju Rojtersa, "Versicherungskammer Bayern" mora operateru kompanije "Augustiner Keller", jedne od najvećih gradskih pivnica, da isplati 1,18 miliona dolara u skladu sa presudom Regionalnog suda u Minhenu.

Odluka je donesena 1. oktobra 2020. godine. Osiguravajuća kuća je rekla da će uložiti žalbu na presudu, dok je nemačka lobistička grupa "GDV" rekla da presuda u Minhenu nema implikacija na druge nerešene slučajeve.

Postoji na stotine sličnih parnica "na čekanju", nakon što su mnoge osiguravajuće kompanije u Nemačkoj, uključujući "Allianz ALVG.DE", odbile da nadoknade preduzećima gubitke zbog karantina, tvrdeći da - iako bi efekti drugih pandemija bili osigurani - kovid-19 nije posebno naveden u uslovima ugovora.

Video: Maska za svaki porok: Genijalan trik da popijete vaše omiljeno piće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>