• 3
 ≫ 

Gigant raskinuo sve veze sa Zagrebom: "Ovo je veliki neuspeh za naš aerodrom, finansijski nokaut"

 ≫ 

Kako je rečeno, kompanija "Emirates" je otkazala i letove iz Dubaija prema Edinburgu, Portu i Sankt Petersburgu

  • 3
emirates

Emirates / Foto: Pixabay

Emirates, planetarno poznata avio-kompanija sa sedištem u Dubaiju, otkazala je liniju Dubai - Zagreb za celu 2021. godinu.

Kompanija je planirala da saobraća na liniji Dubai - Zagreb u ovogodišnjem letnjem redu letenja, ali je zbog globalne pandemije početak saobraćanja na ovoj liniji najpre odložen, a zatim i otkazan, prenosi Seebiz.

Emirates je prvo ostavio u prodaji svakodnevne letove na ovoj liniji za letnji red letenja 2021. godine, ali se i to sada promenilo. Otkazani su svi letovi za Zagreb za iduću godinu, zatvorena je kancelarija na zagrebačkom aerodromu, a zaposleni su dobili otkaz.

Veliki avioni, tipa B777-300ER, koji su bili svakodnevni u Zagrebu - skoro se neće vratiti u glavni grad Hrvatske, što je svakako i finansijski udarac za aerodrom, s obzirom na prihode koje je ostvarivao svakodnevnim sletanjem Emirates aviona.

Dolazak ove avio-kompanije u Zagreb bio je uspeh menadžmenta zagrebačkog aerodroma, ipak, njeno potpuno povlačenje svakako se može smatrati neuspehom.

Kako podseća hrvatski portal, Emirates je svakodnevno povezivao Zagreb sa ostatkom sveta, nudeći odličnu uslugu putnicima na svojim letovima, na kojima je saobraćao moderno opremljenim letelicama. Odlazak ove avio-kompanije je na neki način "korak unazad" za aerodrom Zagreb.

Menadžment jednostavno nije uspeo da zadrži giganta, a Emirates je uz liniju Dubai - Zagreb za 2021. godinu otkazao i sledeće linije: Dubai - Edinburg, Dubai - Porto i Dubai - Sankt Petersburg.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    3. oktobar 2020 | 18:41

    Hrvati usli u EU kao najsiromasnija drzava iste. Dotakli su dno dna i povratka im nema.

  • velja

    5. oktobar 2020 | 09:43

    Srećno im ime Franjo Tuđman, pogodili su.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>