• 0
 ≫ 

Centralna banka: Povećan broj blokiranih računa firmi u BiH

 ≫ 

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mesne zajednice, opštine i sportski savezi

  • 0
Bosna i Hercegovina, konvertibilne marke

Foto: Shutterstock

Centralna banka BiH (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH, prema kojem je broj računa u blokadi veći u odnosu na prethodni period.

U novom izveštaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su 1. oktobra 2020. godine u BiH bila blokirana 96.082 računa poslovnih subjekata, kao i da 52.412 firmi ima blokiran bar jedan račun.

Za razliku od prethodnog izveštaja, broj blokiranih računa poslovnih subjekata uvećan je za 555, dok je broj firmi koje su imale blokiran bar jedan račun uvećan za 401, preneo je portal Klix.ba.

U novom izveštaju pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mesne zajednice, opštine i sportski savezi.

U prvom izveštaju Centralne banke BiH objavljenim početkom novembra 2012. godine, u BiH je bilo 58.038 firmi čiji su računi bili blokirani, podseća Klix.

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari