• 2

Vlasnik La Zagalete, najluksuznijeg rizorta u Evropi za "trule bogataše", preminuo u 97. godini

La Zagaleta je osnovana 1991. godine, u Benahavisu

  • 2
Enrique Perez Flores

Enrike Perez Flores / Foto: Printskrin/Youtube/Zagaleta

Biznismen Enrike Perez Flores, vlasnik La Zagalete (Španija), koja se smatra najluksuznijom rezidencijom u Evropi, preminuo je u nedelju, 4. oktobra u Malagi, u 97. godini.

Perez Flores, koji je veći deo svog profesionalnog života proveo u bankarstvu, stekao je 1990. godine zajedno sa grupom investitora zemljište u planinama Benahavis, pored auto-puta Ronda, za izgradnju La Zagalete. Zemlja je ranije bila lovište saudijskog milijardera Adnana Kašogija.

Prvobitni plan bio je izgradnja 3.000 domova, ali se Španac odlučio za urbanizaciju samo 420 kuća, sa malom gustinom naseljenosti.

Reč je o projektu, suprotnom modelu rasta koji se u to vreme razvijao u većem delu regiona Kosta del Sol, a ova odluka je kompaniju učinila najluksuznijom i najekskluzivnijom evropskom rezidencijom.

Perez Flores je rođen u Španiji 3. avgusta 1923. godine, ali je veći deo svoje profesionalne karijere proveo u Cirihu (Švajcarska), gde je osnovao nekoliko kompanija u finansijskom sektoru. Prema dostupnim podacima, fakultet je završio 1947, sa zvanjem carinskog tehničara, kasnije integrisanog u Upravu za trezor.

U Cirihu je živeo od 1960. godine, gde je aktivno učestvovao u pregovorima za uspostavljanje reciprociteta između Španije i Švajcarske. Sa grupom prijatelja je osnovao tzv. golf i kantri klub La Zagaleta, u kojem je do smrti bio na mestu počasnog predsednika.

Pre dve godine je doživeo tragičan gubitak jednog svog deteta, Hose Perez Dijas je preminuo u 61. godini.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>