• 3

Nemci ukidaju značajne linije ka Hrvatskoj, nedeljni letovi koji ostaju - biće osetno redukovani

Lufthanza, članica grupacije "Star Alliance", od oktobra više ne saobraća na svoje dve sezonske linije: iz Minhena prema Puli i Zadru

  • 3
lufthanza

Lufthanza / Foto: Pixabay

Nemačka avio-kompanija Lufthanza će prekinuti ove godine saobraćaj prema jadranskim vazdušnim lukama ranije nego prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja nedeljnih letova na liniji Minhen - Zagreb.

Kompanija će u oktobru imati sedam aktivnih linija prema hrvatskim aerodromima, dve manje u odnosu na prethodni mesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju nedeljnih letova prema hrvatskim odredištima.

Tako Lufthanza, članica grupacije "Star Alliance", od oktobra više ne saobraća na svoje dve sezonske linije: iz Minhena prema Puli i Zadru.

Iako su te linije ranije saobraćale u oktobru, kompanija je ove godine ranije prekinula letove ka ovim odredištima zbog uticaja globalne korona pandemije, odnosno smanjene potražnje. Još uvek nije poznato da li će "Kroacija Erlajns" leteti na liniji Dubrovnik - Frankfurt, Split - Frankfurt, kao i Split - Minhen u zimskom redu letenja ove godine, dodaje se u informaciji.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>