• 1

Napreduje izgradnja stanova u novosadskoj oazi: U naselju Jugovićevo živeće 10.000 ljudi

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla i da će sutra biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo

  • 1
Miloš Vučević, Zorana Mihajlović, izgradnja stanova Novi Sad

Foto: Tanjug/MGSI/ Zoran Petrović

Izgradnjom stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti, novosadsko naselje Jugovićevo biće jedno od najlepših delova grada u budućnosti, najavio je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji je zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović obišao gradilište.

- Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored "Beograda na vodi", to najveće pojedinačno gradilište u državi - kaže Vučević, a prenosi sajt novisad.rs.

Kako je dalje naveo: "Zahvalnost dugujemo predsedniku i Vladi Republike Srbije, kao i resornom ministarstvu i svim nosiocima investicije, izvođačima, neimarima i drugim učesnicima procesa. Biće ovo prelepo naselje gde će živeti oko 10.000 ljudi, a mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovoljne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova".

Prema njegovim rečima, dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište - ugovoreno je uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara.

JP "Putevi Srbije" rade i na završetku kružne raskrsnice kod ulazno-izlaznog pravca u grad, Novi Sad-Istok. Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, naglasila je da svi radovi teku prema planu.

- Svaki put kada dolazimo u Novi Sad, povodom projekata koje radimo sa Gradom, nikada nema greške i sve se završava u roku i prema dogovoru. Takvo liderstvo i ljude na čelu grada bih poželela svakoj jedinici lokalne samouprave u zemlji. Na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti radi ukupno 1700 radnika, na sedam gradilišta širom Srbije, a važno je što angažovanjem domaćih izvođača pomažemo našim građevinskim kompanijama - zaključila je ona.

Dodala je da će sutra biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo.

Upravljač projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu je Građevinska direkcija Srbije, a v.d. direktora Mirko Petrović je naglasio da se trenutno u Novom Sadu grade 1.972 stana, odnosno ukupno 145.000 kvadratnih metara, te da investicija vredi 8,5 milijardi dinara.

- Ceo projekat u Novom Sadu je podeljen na dve faze. Prva faza će biti završena u februaru naredne godine u predviđenim rokovima. Hvala gradonačelniku i njegovom timu i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Nadamo sa da ćemo već u martu korisnicima predati ključeve za 548 stanova - istakao je Petrović.

Obilasku su prisustvovali i direktor direkcije Srbije Mirko Petrović, kao i v.d. direktora JP "Putevi Srbije", Zoran Drobnjak.

Video: Tuga stanovnika za nekadašnjim rudnikom u Milićevcima: Od njega smo hranili porodice

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R9

    Pitam se hoce li neko ostati na selu il cemo svi u Beograd, Nis i Novi sad? Bela kuga vlada, a grade se stanovi u velikim centrima...

    7
    0

    Podelite komentar