• 6

Slede velike promene u javnim preduzećima: Vučić najavio "novi kvalitet"

"Verujem da će te promene brzo da se dese"

  • 6
Aleksandar Vucic

Printskrin: Telegraf.rs

Biće velike promene u javnim preduzećima. Verujem i brzih. Verujem da će to doneti veliki kvalitet i novu snagu za Srbiju - rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Uveren sam da će Srbija biti jedna od zemalja koje će uspeti najbrže da raste. Kako je rekao, često su se u tim preduzećima dešavale situacije koje je trebalo na vreme menjati.

Ana Brnabić je mandatar za formiranje nove Vlade Srbije, saopštio je predsednik i dodao da misli da je ona dobar izbor i da će svoj izbor obavljati odgovorno i ozbiljno.

Kako je naveo u obraćanju javnosti, nova vlada imaće tri osnovna cilja u naredne četiri godine, a najpre da se podigne ekonomska snaga Srbije, što znači i životni standard građana.

- Da se dalje grade putevi, da se ide na nove projekte - naveo je i dodao: -I u takvim uslovima naša obaveza je da imamo dovlljno finansijskih rezervi i pored činjenice da smo radili manje, te ćemo se bez obzira na sve potruditi da obezbedimo dalje povećanje penzija i plata.

Vučić je ukazao da je dalji prioritet dalja izgradnja puteva i pruga, da sve što je već ugovoreno mora da se radi i završava na najkvalitetniji način.

- Mora da se radi na novim projektima, da krenemo ofanzivno u nove projekte. Jedan od njih je da se pre kraja iduće godine konačno krene sa izgradnjom metroa u Beogradu. Verujem da će to biti još jedan veliki podsticaj privredi. Takođe treba nastaviti sa izgradnjom brze pruge Beograd-Niš-Preševo. Da uradimo prugu od Valjeva do crnogorske granice. Dalje treba nastaviti prugu od Novog Sada do Subotice, a moramo da uradimo i mnogo drugih fantastičnih projekata. Do kraja iduće godine biće završena deonica autoputa Miloš Veliki do Požege , a biće otvorena i deonica Pojate-Kruševac. To su velike stvari - istakao je on.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljoki

    Ovaj me kiselo nasmeje kad god progovori

  • Ssss

    Sta li ih je do sad sprecavalo da uvedu red u javna preduzeća i u drzavu,mozda tate i bate

  • JA

    Cim porastu plate, porastu i cene, tako da tapkamo u mestu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke