• 0
 ≫ 

Kako zdravlje utiče na finansije: Iznenadiće vas na koje tegobe odlazi najviše novca

 ≫ 

Amerikanci se dosta žale na probleme s vratom i leđima, što je posledica tempa života i radnog okruženja, a u te svrhe godišnje izdvajaju više od 130 milijardi dolara...

  • 0
hrana Foto: Pixabay

Iako je uvreženo mišljenje da bogati nemaju nikakve probleme, pa ni zdravstvene u velikoj meri, ispostavilo se da nije baš tako. Ne pričamo sada samo o aktuelnoj pandemiji, već se razna istraživanja duže vreme unazad bave zdravljem i finansijama Amerikanaca, i otkrivaju koga češće pogađa visok pritisak - one sa plićim ili dubljim džepom.

Studija "Journal of the American Heart Association" pokazuje da oko 100 miliona Amerikanaca ima visok krvni pritisak, a takvi troše duplo više novca na zdravstvene usluge, od onih koji nemaju ovaj problem. Takođe, troše čak 3 puta više na lekove, u poređenju sa pacijentima koji imaju hipertenziju.

Nažalost, istraživanje pokazuje da deca i odrasli koji žive u domaćinstvima s nižim prihodima, imaju više problema sa zdravljem, kao što su dijabetes, srčane poteškoće, moždani udar.

Razlog za to je često nepravilna i nezdrava ishrana, a kada problemi nastupe javlja se još jedan problem: nemogućnost finansijskog podmirivanja medicinskih usluga koje su potrebne. Ali, problemi nisu samo fizičke prirode...

Dobar deo Amerikanaca se, pokazuju razne studije, bori sa depresijom. Iako laicima to deluje banalno, nešto što čovek sam može da reši, činjenica je da nije tako. Moraju da pokriju troškove psihoterapeuta ili psihijatra, a to košta, posebno u SAD.

"American Journal of Managed Care" procenjuje da oni godišnje u te svrhe izdvajaju 200 milijardi dolara. Možda će zvučati čudno, u odnosu na neke teže zdravstvene tegobe, ali pacijenti iz SAD skoro pa najviše novca izdvajaju za probleme s vratom i leđima. Ukupno 134,5 mlrd dolara.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>