• 17
 ≫ 

Nema pljeskavice posle noćnog izlaska: Od danas novo radno vreme restorana brze hrane u zgradama

 ≫ 

Svi restorani brze hrane u stambenim zgradama su upozoreni

  • 17
burger Foto: Pixabay

Danas je stupila na snagu Odluka o zabrani dvadesetčetvoročasovnog radnog vremena restorana brze hrane u stambenim zgradama. Prema ovoj odluci koja je usvojena prošle sedmice na sednici Skupštine grada, restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani – radnim danima do ponoći, a vikendom do 1 sat posle ponoći.

Do 31. oktobra ovi objekti mogu da rade radnim danima do 1 sat, jer je to mera koju je doneo Grad da bi se pomoglo ugostiteljima.

– Više nije moguće da restorani brze hrane rade čitavu noć. To je doneto zato što su se građani žalili i opravdano govorili da nemaju miran san, a gradska vlast želi da uvede red. Кao što smo uveli red kada je reč o parkiranju, tako ćemo uvesti red po pitanju buke, rešićemo problem pare i mirisa, i svaki put ćemo zaštiti građane kada su u pravu. Nije bilo normalno da se građani skupljaju u zgradama u tri ili četiri ujutru, galame i konzumiraju hranu. Toga nema nigde na svetu –rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Studio B.

Prema njegovim rečima, juče su svi restorani brze hrane u stambenim zgradama upozoreni, mada su i pre sedam dana znali da odluka stupa na snagu.

– Ovo je još jedna pobeda građana nad onima koji su bahati. Borimo se da svi rade, da svako radno mesto opstane, ali nikada na uštrb građana. Ne možete da imate restoran ili kafić i da maltretirate ljude koji žive u zgradi, već da radite tako da oni žive normalno, a da vi zarađujete – zaključio je Vesić.

Video: Šta je kafa bez ukrasa? Ovako nastaju divni oblici u kafi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    6. oktobar 2020 | 10:43

    Da bi veliki jos vise uspeli,mali moraju da propadnu.

  • Ana Lukic Rakovica

    6. oktobar 2020 | 11:50

    A kafici sa glasnom muzikom u stabenim zgradama do 12h? Jel normalno da covek ne moze da zaspi do 12 radnim danima a vikenodm do 1 a da se ne pominje da buka traje i duze od muzike. Kaficima definitivno niko ne moze nista.

  • Zeljko ex JSO

    6. oktobar 2020 | 11:02

    Šta skratiti radno vreme?!Iseliti sve to iz zgrada.Gde to još ima?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>