• 0
 ≫ 

Trendseter među bankama: Ovako se dobija kredit u doba korone, sve što vam treba je parmezan

 ≫ 

U Italiji sada već računaju koliko bi mogli da dobiju i za mocarelu, pršutu, pekorino...

  • 0
sir, parmezan, kačkavalj

Kolutovi parmezana / Foto: Pixabay

Pandemija kovid-19 je pogodila gotovo sve privredne grane, pa i prehrambeni sektor. Tačnije, prema aktuelnim informacijama, italijanske sirane su u velikoj krizi zbog prethodnih dešavanja u svetu.

Međunarodna trgovina je dramatično sporija nego ranije, dok su restorani "na kolenima". Stoga je italijanski proizvođač Ambrosi, osnovan davne 1942, odlučio da iskoristi ovo zatišje za proširenje, te je zatražio kredit od Dojče banke, piše poslovni list Handelsblat.

Za gradnju nove sirane, italijanski gigant traži 27,5 miliona evra. Može, rekla je banka, ali ima neobičan zahtev. Kao osiguranje, zatražila je od Ambrosija 125.000 kolutova parmezana i popularnog tvrdog sira Grana padano.

Zvuči kao da je ponuda iz nekih starih vremena, zar ne? Ipak, nemački list navodi da ovaj potez nije naročito rizičan za Dojče banku. Evo i zašto: prosečna vrednost jednog koluta parmezana je od 540 do 740 evra, a glavna prednost je što mogu stajati godinama; štaviše, s vremenom postaju sve bolji.

U Italiji sada već računaju koliko bi mogli da dobiju za mocarelu, pršutu, pekorino.

Video: Naša sećanja, naši ukusi, naši proizvodi, naša Srbija: Ovo je čuvarkuća garancija kvaliteta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>