• 0

Radnicima Aerodroma ističe ugovor, ministar poziva da se javite za pomoć

"Za Srbiju izuzetno važno ispunjenje svih obveza u koncesionom ugovoru oko investicija u razvoj aerodroma"

  • 0
Aerodrom putnica žena devojka putovanje

Foto: Pixabay.com

Ministar za rad Zoran Ðorđević rekao je da je za problem otpuštanja radnika sa Aerodroma Nikola Tesla saznao iz medija i da se ministarstvu nisu obratili ni sindikati ni poslodavac.

Na konferenciji o dostojanstvenom radu u uslovima pandemije on je ocenio da ništa neće biti mimo koncesionog ugovora, i najavio da će se uključiti u razgovore i o ovoj temi na aerodromu ako mu se budu obratili.

- Nemamo informaciju, saznali smo iz medija. Pozivam da nam se obrate ako postoji bilo kakav problem. A država će biti tu da pomogne - rekao je ministar i dodao da su se i do sada uključivali u razgovore o problemima na aerodromu.

Dodao je da je za Srbiju izuzetno važno ispunjenje svih obveza u koncesionom ugovoru oko investicija u razvoj aerodroma u regionalni centar.

"Država da razmisli o novim merama"

Predsednik Saveza Samostalnih sindikat Srbije Ljubisav Orbović rekao je da oni koji su koristili državnu pomoć imaju obavezu do kraja godine da ne otpuštaju i dodao da je pitanje šta će se sve dešavati na početku 2021. godine.

- Treba da se borimo. I da država razmisli o novim merama - rekao je on.

Orbović je ocenio da se može očekivati povećani talas gubitaka poslova i otpuštanja u Srbiji.

Sindikat Zajedno objavio je da je koncesionar Vansi najavio da će neće produžiti ugovore za oko 300 radnika na aerodromu koji ističu u oktobru.

Podsetimo, problem sa radnim mestima na Aerodromu javio se i početkom marta kada je prestao da saobraća avio prevoz. 

Video: Simbol srpsko- američkog prijateljstva: Ovako izgleda novi aerodrom u Pranjanima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke