• 0
 ≫ 

Dovoljno je da znate svoj broj farmerki: Više nećete morati u radnju, potrebna su 2 klika

 ≫ 

Slavna kompanija za proizvodnju džinsa je, uprkos krizi, profitirala ove godine. Ali, to ne znači da nije morala da smanjuje broj radnih mesta

  • 0
levis, džins

Foto: Pixabay

Akcije kompanije "Levi Strauss & Co" skočile su u utorak više od 9%, nakon što je proizvođač odeće od džinsa izvestio o rastu onlajn prodaje od 52%, što mu je pomoglo da nadoknadi ostale gubitke tokom trećeg fiskalnog kvartala.

Uprava kompanije je analitičarima rekla da očekuje da će se snažne performanse nastaviti i u prazničnom kvartalu, iako je izvesno smanjenje prodaje za 14% do 15% iz godine u godinu, pod pretpostavkom da se pandemija ne pogorša.

Kompanija je takođe rekla da će prestati da isplaćuje dividende u četvrtom tromesečju, ali ima za cilj da nastavi isplatu 2021. godine, ukoliko se nastave pozitivni trendovi. Prodaja je u trećem kvartalu pala za 27%, zbog zatvaranja prodavnica, a neto prihod je opao za 78 procenata.

Ali, pad je bio manji nego što je kompanija očekivala, premašujući unutrašnje ciljeve. Levis je takođe stekao tržišni udeo u ključnoj kategoriji ženske odeće. Uprkos padu, div ostaje profitabilan. Kako je dalje navedeno iz kompanije, "isplatili su se svi teški izbori doneti početkom pandemije".

U julu je kompanija najavila da smanjuje oko 15% svoje globalne korporativne radne snage, što uključuje oko 700 radnih mesta. Na kraju 3. kvartala Levis je ostvario bolje rezultate, nego što je očekivano.

Prilagođena zarada po akciji je iznosila 8 centi, a očekivan je gubitak od 22 centa; prihodi su dostigli 1 milijardu dolara, a prognoza je bila da će iznositi 822 miliona dolara. Podsećamo, Levis je 2019. prijavio net prihod u visini od 1,45 mlrd USD.

U Americi je neto prodaja pala za 29%, dok je u Evropi pala za 16 procenata, a u Aziji za čak 42 odsto. Kompanija je rekla da su njeni digitalni prihodi globalno, što uključuje prodaju na sopstvenim sajtovima, kao i na veletrgovinskim partnerima poput Amazona, porasli za 50% i ostvarili oko 24% prodaje u 3. kvartalu - dvostruko više nego 2019.

Video: Ova mama je pravi genije: Pronašla je način da ide u nabavku sa troje male dece

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>