• 0

Trik kargo kompanije: Kako transportovati čokoladu avionom, a da se ne istopi?

, Telegraf Biznis

Šta je "hladni lanac" i kako izgleda proces prenosa robe od "vrata do aerodroma"

  • 0
čokolada

Ilustracija, Pixabay.com

Kada se priča o prevozu robe vazduhom, posebno one kvarljive, pored brzine i sigurne isporuke, vodi se računa i o pratećim logističkim elementima, kao što je i skladištenje.

Globalni lanci snabdevanja tek će biti "nategnuti" kada dođe vreme da se dugočekivana vakcina protiv korona virusa isporuči. Ceo proces će biti više nego komplikovan i biće baziran i na posebnim skladištima, koja će biti sposobna da održavaju specifične temperature.

Kako su iz kompanije cargo-partner rekli za Tango Six, vlasnici su nekoliko posebnih lokacija širom planete, za skladištenje artikala koji su temperaturno osetljivi. Komercijalno najpotrebniji artikli, koji samim tim kompaniji donose i najviše posla, jesu prehrambeni.

- Jedan od naših klijenata je proizvođač čokolade "Zotter". Kada su otvorili prodajnu mrežu u Šangaju, naša kompanija je bila angažovana za prevoz "od vrata do aerodroma", kao i prevoz čokolade avionom, od Austrije do Kine, po striktno definisanom rasporedu - kažu iz kompanije i dodaju:

- Da bismo osigurali da će delikates zadržati kvalitet i ukus sve do destinacije, prevozimo ih u namenskim kontejnerima za prevoz vazduhom, koji su sposobni za konstantno održavanje temperature od 25 stepeni. Izazov je obaviti transport leti, kada temperatura prelazi 30. podeok i u Austriji i u Kini - kažu u toj kompaniji.

Kada čokolada stigne na aerodrom, roba se odmah prebacuje u skladište sa kontrolisanom klimom, kako se "hladni lanac snabdevanja" ne bi prekinuo.

avion

Ilustracija: Pixabay

Pored čokolade, prevoze se i druge grupe hrane. Avio-transport je, takođe, ključan za prevoz mleka.

- Kompanije kao što je "Prolactal" računaju na nas da vazduhom mogu da izvoze mlečne proizvode u 35 zemalja širom planete. Od 2013. godine prevezli smo, samo vazduhom, oko 250 tona njihovog tereta - kažu iz cargo-partnera.

Video: Sleteo avion sa medicinskom opremom koju je Azerbejdžan uputio Srbiji

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke