• 0

Naredni "Davos" neće biti u Davosu: Poznato gde i kada se sastaju ugledni biznismeni iz celog sveta

Gradić u švajcarskim Alpima će, posle niza godina, biti zamenjen Lucernom

  • 0
Svetski ekonomski forum u Davosu

Foto: Flicke/World Economic Forum

Godišnji skup Svetskog ekonomskog foruma (WEF, SEF) biće održan od 18. do 21. maja 2021. godine u Lucernu-Bergenstoku, u Švajcarskoj, saopštio je WEF, a preneli su svi svetski mediji.

Tokom avgusta smo pisali da je Forum odložen, tj. da neće biti održan u januaru, a tada se znalo samo to da će biti realizovan "početkom leta". Sada se zna i tačan datum.

Ono što je, međutim, drugačije osim pomeranja datuma, jeste izmeštanje Foruma iz Davosa, gradića u švajcarskim Alpima, koji je godinama sinonim za biznis i poslovni svet. Maja 2021. godine, Lucern je domaćin SEF-a.

Kako je dalje saopšteno na sajtu SEF-a, "sastanak će se održati sve dok postoje uslovi koji garantuju zdravlje i bezbednost učesnika i zajednice koja je domaćin".

Podsećamo, godišnji samit u Davosu je jedan od najvećih skupova svetskih lidera i rukovodilaca, kao i poslovne elite na celom svetu.

SEF, koji je osnovao Klaus Švab pre pola veka, izabrao je dve lokacije na suprotnim stranama Lucernskog jezera, a veliki javni sastanci održavaće se u kulturnom i kongresnom centru grada.

Manje radionice biće u odmaralištu Bergenstok, hotelu sa 383 sobe i banji koja se nalazi na 500 metara iznad jezera, a nekada su je posećivale filmske zvezde poput Sofije Loren i Odri Hepbern.

Kako se spekulisalo, cene smeštaja i održavanja Foruma u Davosu postale su preskupe za lidere, a na sve to - pandemija je dodatno pogoršala situaciju.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke