• 1

Nemaju vremena za gubljenje: Nemci smislili kako da vam "donesu" Oktobarfest na kućnu adresu

Možda ove godine nema glasne muzike i upečatljive gužve u Minhenu, ali tu su pivo i perece. Treba li vam više od toga?

  • 1
oktobarfest, perece, pivo, kobasice, nemačka Foto: Pixabay

Čuveni minhenski događaj Oktobarfest, posvećen pivu, sinonim je za gužvu, usplahirenu masu, glasnu muziku i provod, ali i konzumiranje vrhunskih piva i kulinarskih specijaliteta.

Tu su i nezaobilazne perece. Međutim, kako je festival ove godine otkazan, fanovima ostaje da uživaju u pivu u svom domu. Ali, domišljati Nemci našli su način da dodatno "oplemene" taj ugođaj, tako da možete na pravi način da proslavite ovaj "praznik pivopija", koji je omela pandemija kovida-19.

Evo kako: kompanija "Snyder's of Hanover" udružila se sa poznatom pivarom "Captain Lawrence Brewing Company" iz Njujorka, kako bi ljubiteljima Oktobarfesta ponudila jedinstveni spoj - perece i pivo, u jednom pakovanju. Limitirana ponuda podrazumeva skoro 800 grama štapića koji su istog sastava kao perece, i petolitarsku "tubu" piva.

- Ove godine nam je bilo važno da potrošačima na drugačiji način predstavimo duh Oktobarfesta - kaže Betsi Moreale, potpredsednica odeljka za marketing u "Campbell Snacks".

Ova saradnja inspirisana je da "potpomogne" potrošačima da se osećaju kao usred kultnog minhenskog festivala, a da pritom ne napuste svoju kuću i ne rizikuju zdravlje krećući se kroz masu. Ovaj "paketić" dostupan je od 7. oktobra po ceni od 49,99 dolara, a prodaje se dok ima zaliha.

Moreale dodaje da je reč o vrhunskim prepečenim štapićima, sa malo meda i čokolade. Osim u Nemačkoj, slasni spoj piva i štapića prodavaće se i u Njujorku.

Inače, otkazivanje Oktobarfesta je, pre svega, emotivan momenat za organizatore, jer tradicija nije prekidana još od 1945. godine, kada je Drugi svetski rat učinio svoje.

oktobarfest, perece, pivo, kobasice, nemačka Pivo i čuvena bela kobasica iz Bavarske / Foto: Pixabay

Oglasio se i gradonačelnik Minhena, Diter Rajter, još u aprilu, rekavši da im je svakako na prvom mestu zdravlje, te da neće biti dileme treba li otkazati ovaj događaj.

Kako je dalje naveo: "Nadam se da ćemo 2021. godine... Ne, siguran sam da ćemo 2021. proslaviti Oktobarfest kako dolikuje, ali u verovatno izmenjenim uslovima".

Video: Maska za svaki porok: Genijalan trik da popijete vaše omiljeno piće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✍️

    8. oktobar 2020 | 17:26

    Propalo je i srbima sve manifestacije. Bože moj zdravlje je naj važnije.🤷‍♀️💯

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>