• 1

Odobrene subvencije za 314 hotela, odbijeno 206 zahteva. Isplata sledeće nedelje

Pravo na korišćenje subvencija imali su kategorisani hoteli u 68 jedinica lokalne samouprave

  • 1
hotel, hotelska soba

Foto: Pixabay

- Komisija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija odobrila je subvencije za 314 hotelskih objekata, od ukupno 520 podnetih zahteva, u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije korona virusa - izjavio je potpredsednik Vlade i resorni ministar Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, za ovu namenu biće isplaćeno 1.241.746.099 dinara, odnosno 10.562.200 evra.

- Hotelima koji su ostvarili pravo na subvenciju biće uplaćeno 350 evra po individualnom ležaju i dodatnih 150 evra po sobi. Isplata bi mogla da počne već krajem sledeće sedmice - kaže Ljajić. Naglašava da je sektor turizma jedini posebno tretiran u ovoj krizi, s obzirom da je najviše pogođen, a naročito hotelska industrija.

- Ova sredstva će svakako mnogo pomoći da se lakše prebrode ekonomske posledice izazvane epidemijom korona virusa - dodao je Ljajić. Pravo na korišćenje subvencija imali su kategorisani hoteli u 68 jedinica lokalne samouprave.

Ovu mogućnost nisu mogli da ostvare objekti u planinskim i banjskim mestima, za koje se računa da su tokom letnjih meseci imali značajan broj domaćih gostiju, čime su delimično nadomestili gubitke zbog nedolaska stranih turista.

Video: Rasim Ljajić poziva ljude da provedu svoj odmor u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>