• 0

Japanci počeli da "slave" radne odmore, nacionalni parkovi vrve od ljudi

Za one sa dubljim džepom, odmaralište na Maldivima nudi jednodnevni "radni odmor" koji košta 23.250 USD za dvoje

  • 0
japan, park, kjoto Foto: Pixabay

Kako se Japan adaptira na novu normu poslovanja, koju je podstakao karantin, tako se i nacionalni parkovi širom zemlje prilagođavaju radu od kuće i mame kancelarijske radnike da se vrate prirodi.

Nekoliko japanskih nacionalnih parkova uvrstilo je Wi-Fi pristupne tačke i omogućilo "rentiranje radnog prostora" u hotelima i kampovima, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Kako prenosi "Japan Times", portparol odmarališta "Kyukamura Kishu-Kada" iz nacionalnog parka Setonaikai, kaže da je njihov cilj da ljudi što više rade na daljinu, dok se opuštaju u "manje poznatom" okruženju, daleko od svakodnevice.

Ovaj park je najveći u zemlji, a poznat je po ribarskim selima, Aso-Kuju po vulkanima, a Niko je šumoviti planinski park. Dakle, svako može da pronađe okruženje po svojoj meri. Nacionalni parkovi imaju "zadatak" da odrede kako će dočekati nove radnike na daljinu.

Neki adaptiraju hotelske sobe, koje su dostupne nekoliko sati, kao "radna stanica za iznajmljivanje". Drugi grade radne stanice usred prirode, koristeći šatore, prenosne elektrane i Wi-Fi hotspot uređaje. Privremenim postavljanjem i rastavljanjem stanica bavi se osoblje nacionalnog parka.

- Želeli bismo da ponudimo plan u kojem gosti mogu da rade ujutru, a da uživaju u aktivnostima kao što su treking i vožnja kanuom, sa porodicama u popodnevnim časovima - kaže ovaj Japanac.

Ovaj program je bio dostupan na probni period, od aprila do jula, a za to vreme je pozitivno prihvaćen. Vraćen je u septembru. Japan nije jedina zemlja koja se tokom pandemije naginje ka "radnim odmorima". Bermuda i Barbados su takođe pokrenuli vizne programe za profesionalce ili studente koji žele da rade na daljinu, a da pritom održavaju atmosferu odmora.

A za one sa dubljim džepom, odmaralište na Maldivima nudi jednodnevni "radni odmor" koji košta 23.250 USD za dvoje.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>