• 0

Grčka prodaje svoje najveće brodogradilište

Vlada je saopštila da njeni planovi uključuju restrukturu vojne jedinice "Helenik Šipjardsa", čije je sedište u Skaramangasu, u blizini Atine

  • 0
Ostrvo Zakintos, Zakynthos, Grad Zante, Grčka, Odmor, Jonsko more, Letovanje, Odmor, plaža Foto: Milena Đorđević

Grčka je raspisala danas tender za prodaju kompanije "Helenik Šipjards", najvećeg brodogradilišta u zemlji koje je pod prinudnom upravom, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Konzervativna vlada Grčke je obećala da će sprovesti reforme u gubitaškoj grčkoj odbrambenoj industriji i istovremeno ojačati vojnu moć zemlje, usled sve većih tenzija između Grčke i Turske, vezanih za nalazišta gasa u moru u istočnom Mediteranu.

Vlada je saopštila da njeni planovi uključuju restrukturu vojne jedinice "Helenik Šipjardsa", čije je sedište u Skaramangasu, u blizini Atine. Prema navodima vlasti, američka međunarodna razvojna finansijska korporacija i jedna grčka kompanija su zajedno izrazile zainteresovanost za brodogradilište u Skaramangasu.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>