• 11

Nastavljena rigorozna kontrola: Prekinuta 3 venčanja, lokali zatvoreni, vlasnici kažnjeni

"Zakon je vrlo jasan, samo ga treba primeniti"

  • 11
Tužna mlada, otkazano venčanje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Na teritoriji KiM večeras su prekinuta tri venčanja, zatvoreni su neki lokali, a vlasnici lokala sankcionisani zbog kršenja epidemioloških mera protiv korona virusa.

Ministar zdravlja u Vladi tzv. Kosova, Armend Zemaj, je u objavi na Fejsbuku napisao da su venčanja prekinuta, jer okupljanja na njima mogu postati izvor zaraze i po njemu je to nedopustivo.

- Preduzete su mere i protiv vlasnika objekata u kojima su održana venčanja, u Ðakovici, Juniku i Slatini, dok je u naselju Arberia u Prištini zatvoren noćni klub i preduzete su mere protiv vlasnika ovog kluba - naveo je Zemaj, prenosi Kosovo onlajn.

On je naglasio da prioritet ostaje zdravlje građana i da će svako ko krši zakon snositi posledice.

- Venčanja i bilo koji drugi skup koji može biti izvor bolesti kovid-19 biće sprečeni u skladu sa uredbom o sprečavanju i borbi protiv virusa. Zakon je vrlo jasan, samo ga treba primeniti - naglasio je Zemaj.

On je danas na konferenciji za novinare rekao da će, ako se poveća broj ljudi zaraženih korona virusom, biti novih mera u pravcu suzbijanja epidemije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>