• 5

Ako vam ovo iskoči na ekranu, ne klikćite: Opet prevara kruži Srbijom

U pitanju su klasične prevare

  • 5
internet prevara kompjuter racunar problem kvar eror

Foto: Pixabay

Novi pokušaj prevare trenutno vlada, a svim korisnicima SBB mreže savet je da ne otvaraju sumnjive linkove. Reč je o navodnoj nagradnoj igri koja kao poziv, odnosno obaveštenje stiže korisnicima ove mreže. U tom obaveštenju je navodno usmeravanje ka daljem koraku kako biste došli do "upravo osvojenog telefona".

- Nažalost, često dolazi do zloupotrebe našeg i mnogih drugih brendova, kad se kroz razne online aktivacije, na stranicama koje nisu zvanične, navodno nude nagrade - naveli su iz kompanije SBB.

U pitanju su klasične prevare i zato je preporuka da budete oprezni i svaki put kad primetite da se tako nešto dešava prijavite nadležnim organima.

Prevarenim građanima je preko ekrana iskakao prozor sa saopštenjem da su jedni od 100 korisnika koji imau priliku da dobiju nagradu.

U kompaniji SBB rekli su nam ranije da se nagradne igre u organizaciji kompanije na internetu mogu pronaći isključivo na njihovom sajtu www.sbb.rs ili  zvaničnim stranicama na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larva

    12. oktobar 2020 | 10:52

    Ja dobio i preuzeo telefon, a vi kako hoćete.

  • Margit,

    12. oktobar 2020 | 15:19

    Ja sam pre par gpsina prevarena, evo kako, pojavila mi se slika,, ideje,, toboze imam njihovu karticu i osvojila sam nekakva bonus, posto je tacno da imam njihovu karticu, ja sam poverovali i kliknula, ali od jednom da idem dalje, nisam isla dalje, ali odnose meni 300 dinara ako se dobro secam, zovem kol centar ideje kazu nemaju oni veze sa tim, zovem VIP moju mrezu da sam prevarena i da ne daju pare prevarantima jer ide preko njih, jer mi je sa racunom kasnije doslo, kazu nemamo veze mi sa tim. Pa se pitam kako moze prevarant uzeti pare preko VIP kad platim racun, zasto se to ne oduzme, odnosno prijavi i vrati meni. Tako sam dobila uvecani racun od VIPa za 300 dinara koje je uzeo prevarant.

  • Yes

    12. oktobar 2020 | 11:54

    Da virus, meni jos pre 2nedelje slali preko neta sto koristim, nazovem centrslu da proverim, virus. 🙈🙋‍♂️

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>