• 0

Rat među komšijama: Mlade zvezde TikTok-a pretvaraju vile u noćne klubove, krše sve javne propise

Tokom karantina, mlade bogate zvezde društvenih mreža, ali i ostali bogataši, masovno su iznajmljivali kuće u ovom delu Grada anđela

  • 0
los anđeles, vile, kuće, amerika Foto: Unsplash

Ovog leta, gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti, našao se "između dve vatre": tiktokera koji iznajmljuju kuće radi zabave, i ostatka gradskog stanovništva koje se protivi tome.

Na udaru je 19. avgusta bila kuća u naselju Holivud Hils (Hollywood Hills), koju su mlade zvezde TikTok-a pretvorile u "noćni klub u brdima", a reč je o iznajmljenoj vili koja se prostire na skoro 800 metara kvadratnih. "Sway House" je sporna vila, za koju se tvrdi da je bila simbol "kršenja" svih zdravstvenih propisa usred pandemije.

Iako ova vila nije jedina, izazvala je rat: komšije su se pobunile, te je stvorena "ratna zona partijanja" (party war zone). Ovoj kući su, inače, ukinute sve komunalije, a gradski tužilac je rekao:

"Navodimo da su u mnogim slučajevima ove stranke, i sa njima povezane ostale koje su pravile žurke u drugim kućama, omele kvalitet života komšija u pogođenim zajednicama".

Kako dalje navodi, "ako imate 19 miliona korisnika na TikTok-u, usred krize javnog zdravlja, trebalo bi da promovišete adekvatno ponašanje, najbolje prakse za sve nas, umesto da drsko kršite zakon, a zatim postavljate video zapise o tome".

Tokom karantina, mlade bogate zvezde društvenih mreža, ali i ostali bogataši, masovno su iznajmljivali kuće u ovom delu Grada anđela, kako bi se izolovali, ali i pravili žurke, odnosno pretvarali ih u noćne klubove. To su tzv. "kuće za saradnju" (collab houses), nastale početkom 2020. godine.

Zvezde TikTok-a postavljaju video zapise iz vila koje vrede nekoliko desetina ili čak stotina miliona dolara, i tako privlače nove pratioce. Ovaj trend je iznedrio mnogo novopridošlica, što se njihovim komšijama, koje su tu godinama, baš i ne dopada.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>