• 0
 ≫ 

Netflix ne priznaje rad od kuće: Dok drugi otkazuju kancelarije, kalifornijski div ih utrostručuje

 ≫ 

Trenutno rade na širenju poslovanja u Velikoj Britaniji

  • 0
netflix Foto: Unsplash

Netflix je jedna od kompanija kojoj je odlično išlo tokom aktuelne krize i pratećeg karantina, pa tako - dok se drugi iseljavaju jer više ne mogu da plaćaju velike i skupe prostore, ovaj striming servis se "širi".

Osim toga, zakup većeg broja fizičkih kancelarija je dokaz da Netflix i dalje ne veruje radu na daljinu. Planira da utrostruči količinu kancelarijskog prostora u Londonu, te da se preseli u novo sedište u Velikoj Britaniji, piše Blumberg.

Slične poteze Netflix je povlačio i u svojoj matičnoj zemlji - SAD, a sada navodno ima ideju da se preseli u novu zgradu koja se prostire na čak 87.000 kvadratnih metara, na londonskom "Vest Endu".

Posed se nalazi u Ulici Berners, a donedavno ga je posedovala kompanija za autsorsing "Capita". Međutim, kako dalje navodi Blumberg koji se poziva na upućene izvore, tehnološki div iz Kalifornije je preuzeo ugovor o najmu.

Velika Britanija je zemlja u kojoj ovih dana i veliki Amazon širi svoje poslovanje.

U njoj, Netflix ima oko 300 radnika, i trenutno rentira oko 30.000 kvadratnih metara u dve obližnje zgrade. Jednog dela prostora planira da se odrekne, pa će tako prema pisanju Blumberga, raspolagati sa ukupno 100.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora u Londonu.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>