• 5
 ≫ 

Srbija ulazi u novi aranžman s MMF

 ≫ 

To je pitanje sigurnosti, rekao je Vučić

  • 5
Dolari, dinari, Srbija MMF

Foto> Pixabay, A. Nalbantjan, imf.org

Srbija će napraviti novi aranžman sa MMF, jer je to pitanje sigurnosti i dobre pozicije na svetskom finansijkom tržištu, prenosi Tanjug, nakon što je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao putem video-linka sa šefom delegacije Misije MMF Janom Kejsom Martejnom.

Vučić i Martejn ranije danas razgovarali su o sprovođenju petog i poslednjeg aktuelnog aranžmana "Instrument za upravljanje politikama", koji Srbija ima sa MMF-om do januara 2021. godine i daljim mogućnostima saradnje.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i guvernerka NBS Jorgovanka Tabakovića.

"Ovlastitili me da kažem, pad 1, 5 odsto"

 

Vučić je gostujući na RTS, rekao da će MMF uskoro zvanično objaviti da će rast privredne aktivnosti Srbije u ovoj "korona" godini biti svega minus 1,5 odsto, što će našu zemlju, kako ističe, staviti na prvo mesto po rastu u Evropi.

- Oni su poboljšali prognozu, prvobitno su rekli da neće biti minus 3, nego minus 2,5. A, zvanična procena, koju će potvrditi za dva dana, je da će biti minus 1,5. A, mi ćemo da radimo da bude još niži. Ovlastili su me da to kažem javnosti -  rekao je Vučić.

Istakao da je takva prognoza MMF-a usledila jer su videli naše performanse i sve što je urađeno u trećem kvartalu ove godine, u periodu za koji je naša procena bila da ćemo imati minimalan, ali pozitivan rast BDP-a, iako smo bili užasno pogođeni koronom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>