• 5

Najbolja osveta na svetu: Banka odbila da mu da kredit, skoro 20 godina kasnije ju je kupio

"Pošto nisam imao novca, četiri meseca sam zvao ljude sa poda jer nisam imao ni stolicu ni sto. Bilo je dosta trenutaka kada sam mislio da je svemu došao kraj", priča danas Adam

  • 5
Adam Deering

Foto: Facebook/Adam Deering

Adam Diring (39) nije imao ni dolara kada se pre 18 godina uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Mančestera,  kako bi pokušao da dobije kredit i započne biznis.

Odbili su ga tada momentalno, pod izgovorom da je mlad i neiskusan. U tom trenutku, Diring je radio na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za 5 miliona funti.

Kako bi se bar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, godinama kasnije kupio je celu njenu zgradu za 450.000 funti.

- Tako sam prošle nedelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini! - napisao je britanski biznismen na svom profilu na Instagramu.

- Pre ulaska u banku molio sam se jer nisam imao keša i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga - objašnjava Adam. Međutim, žena koja je u to vreme bila menadžer odbila je da mu da kredit.

Uprkos problemima, ovaj preduzetnik je uspeo da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom. Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik. Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije.

Inače, bio je problematičan tinejdžer, sa 14 godina izbačen je iz škole jer je polupao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston gde je konstantno menjao poslove.

Zgrada banke koju je kupio biće potpuno renovirana i dobiće prenamenu.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ans

    To care i otpustis ih sve onda jel nisu teli da ti daju ktedit ili smanjis im plate za dvadesat posto haha

  • Lejla

    Najbolja osveta banci je kad je opljačkaš...

  • Srkimaja

    Osvetio se banci ? Banka verovatno sad na njemu zaradila......

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke