• 1

Nakon brojnih poraza, dobra vest za Boing: Sporni 737 Max može da leti nad Evropom

Najava dolazi iako američki proizvođač tek treba da sprovede nadogradnju softvera koju je zahtevala Agencija za vazduhoplovnu bezbednost Evropske unije

  • 1
boing 737 Max

Boing 737 Max / Foto: Pixabay

Evropsko vazduhoplovno regulatorno telo proglasilo je Boingov avion - 737 Max bezbednim za letenje, nakon što je u martu 2019. godine prizemljen posle dve nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi.

Patrik Ki, izvršni direktor Agencije za vazduhoplovnu bezbednost Evropske unije, rekao je za Blumberg danas da je zadovoljan promenama koje je Boing napravio na letelici, dodajući da bi se sporni avion mogao "vratiti na nebo" pre kraja 2020. godine.

Najava dolazi iako američki proizvođač tek treba da sprovede nadogradnju softvera koju je zahtevala Agencija. Mogle bi proći dve godine pre nego što sve bude spremno. Posle više od pola godine bez ikakvih porudžbina, Boing je objavio da je u avgustu prodao dva aviona 737 Max poljskoj čarter avio-kompaniji "Enter Air".

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>