• 0

Još jedan div popustio pred koronom: Može rad od kuće, ali sa njim stižu i nova pravila

Samo menadžeri će moći stalno da rade na daljinu, a ostali zaposleni koji odaberu ovu opciju, moraju da posećuju kancelariju više od 50 odsto vremena u toku radne nedelje, što znači tri dana

  • 0
majkrosoft, laptop Foto: Unsplash

Majkrosoft je poslednja u nizu velikih tehnoloških kompanija (Fejsbuk, Gugl, Tviter, Skver) koja nudi radnicima opciju da rade na daljinu trajno.

Takođe, s obzirom na prirodu poslovanja, odnosno kreiranje softvera i hardvera, vrlo je jasno da ne mogu svi da rade od kuće. Na primer, zaposleni koji su uključeni u istraživanje i razvoj hardvera ili oni uključeni u obučavanje novih kadrova moraju biti fizički prisutni na poslu.

Za ostale, čiji se posao u potpunosti može obavljati na daljinu, postoje mogućnosti "preseljenja" - čak i na međunarodnom nivou - ako to bude odobreno od strane menadžmenta određenog sektora. "The Verge" piše da bi većina od oko 160.000 zaposlenih u Majkrosoftu, mogla da iskoristi ponudu rada na daljinu.

Samo u SAD je zaposleno 96.000 radnika. Majkrosoft je dalje izvestio da će radnici moći trajno da rade od kuće, ali ne svaki dan: manje od 50 odsto vremena u toku radne nedelje mogu provesti u radu na daljinu, dok će menadžeri u tom stilu moći da rade stalno.

Navodi se i da je plasiranje najmanje jednog gigantskog proizvoda kompanije odloženo u ovoj godini, zbog rada na daljinu, koji je u jednom trenutku bio obavezan za maltene sve, zbog restrikcija uvedenih zbog korona virusa. Očekuje se da će igrica "Halo Infinite" izaći 2021. godine, umesto u decembru 2020.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>