• 0

Novi mamac za zaposlene je "rad iz hotela": Uvode se mesečne pretplate, od 600 dolara pa naviše

Kompleksi pokušavaju da oporave ugroženo poslovanje, nudeći svoje prostorije na korišćenje radnicima na daljinu i pretvarajući sobe u privatne teretane

  • 0
foto Pixabay Foto: Pixabay

Bilo iz užitka, zbog posla ili traženja dugoročnog smeštaja za život, ugostiteljstvo se nada da bi "boravak na zahtev" mogao da bude vaše sledeće članstvo koje treba da posedujete, jer ugrožena turistička industrija pokušava da proširi svoj domet.

"InterContinental Hotels Group", "Marriott" i "Accor" su među glavnim imenima koja su pokrenula ili razmatraju mesečne članarine, jer tako pokušavaju da privuku "nestalne" radnike na daljinu.

Cene za "InterContinental Hotels Group" su u rasponu od 1.100 američkih dolara u Singapuru do 1.970 dolara u Indoneziji, a gosti, tj. članovi mogu uživati u opsežnom pristupu radnim prostorima, sobama i objektima u okviru paketa "rad iz hotela".

U međuvremenu, "Accor" planira da sobe pretvori u privatne teretane, pa čak i u studije za snimanje, a članarine bi naplaćivao na mesečnom nivou. Po uzoru na rad Netfliksa, iako nije isti predmet poslovanja, ovi kompleksi žele da naplaćuju svoje usluge po principu pretplate.

Prošlog meseca, luksuzna putnička grupa "Inspirato" navodno je postala prvi operater ove vrste, koji je u potpunosti prešao na pretplatu. Za 2.500 dolara mesečno, firma sa sedištem u Denveru, omogućava pretplatnicima da borave na 300 smeštajnih lokacija u svetu, bez noćnih cena, poreza ili naknada za godišnje članstvo.

U međuvremenu, nova opcija "Inspirato Club" za 600 dolara mesečno omogućava pristup hotelu, uz dodatnu naknadu za noćni boravak. Kompanija kaže da tipični pretplatnik putuje na svakih šest do osam nedelja u proseku, a primenjuju se maksimalni boravci do 60 dana.

U avgustu je i grupa "Selina" iz Paname rekla da će iznajmiti 50% svojih soba po mesečnim cenama od oko 500 dolara. Inače, holandski lanac "CitizenM" pokrenuo je dve usluge pretplate za svoju međunarodnu mrežu, širom Njujorka, Pariza i Amsterdama.

Za 600 dolara po zaposlenom mesečno, korporativna pretplata daje kompanijama neograničen pristup hotelskim "dnevnim boravcima", plus tri noćenja i korišćenje soba za sastanke.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>