• 0

Neuobičajena promena u kozmetičkom gigantu: Odlazi dugogodišnji šef

Ijernonimus sledeće godine preuzima funkciju od dugogodišnjeg izvršnog direktora L’Oéal Grupe Žan Pol Agona

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Odbor direktora kompanije L’Oréal doneo je odluku o novom rukovodstvu i planu sukcesije, odnosno budućim promenama na čelu L’Oréal Grupe, vodeći se preporukama Komisije za imenovanja i upravljanje.

Inače, u ovoj kompaniji je veoma retko da se menja čovek na toj poziciji.

Međutim, budući da Statut kompanije ne predviđa nikakve izuzetke u pogledu zakonske starosne granice za odlazak u penziju, koja iznosi 65 godina, Žan-Pol Agon je primoran da svoje dužnosti izvršnog direktora prepusti nekom drugom, najkasnije do jula 2021. godine.  

U tom kontekstu, Odbor direktora je objavio svoju nameru da razdvoji funkcije predsednika i izvršnog direktora, i doneo odluku da obnovi mandat Žan-Pola Agona na funkciji predsednika, na kojoj se nalazi od 2011. godine, a da na mesto izvršnog direktora postavi Nikolu Ijeronimusa.

Nikola Ijeronimus se pridružio L’Oréalu pre 33 godine i celu svoju karijeru proveo u L’Oréal Grupi, stičući iskustva na brojnim tržištima. Od 2017. godine je imenovan zamenikom izvršnog direktora zaduženog za L’Oréalove divizije.

Takođe, u upravi kompanije će biti zadržana funkcija zamenika izvršnog direktora, na kojoj se od 2017. godine nalazio Nikola Ijeronimus. Na to mesto će u maju naredne godine biti postavljena Barbara Lavernos, koja će od februara 2021. predvoditi odeljenje za istraživanja, inovacije i tehnologiju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>