• 13

Zatvorene 24 pumpe u Srbiji: Evo šta je inspekcija zatekla

Nepravilnosti su bile neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljivanje angažovanih radnika, nepravilno i neažurno vođenje poslovnih knjiga

  • 13
Cene goriva bi trebalo da ostanu stabilne

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na 35 benzinskih stanica, od ukupno 84 u kojima je Poreska uprava u prvih devet meseci kontrolisala evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, utvrđene su mere nepravilnosti, saopšteno je iz Poreske uprave.

U 24 slučaja izrečena je mera privremenog zatvaranja objekta, od čega je u tri slučaja izrečena mera zatvaranja u trajanju od tri meseca, zbog drugog, ponovljenog prekršaja.

Preciznije:

Utvrđene su nepravilnosti u 35 objekata (41,67%). Mera privremenog zatvaranja objekta izrečena je u 24 slučaja (28,57%) od čega je u tri slučaja izrečena mera privremenog zatvaranja u trajanju od 90 dana.

Najčešće utvrđene nepravilnosti bile su: neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljivanje angažovanih radnika, nepravilno i neažurno vođenje poslovnih knjiga, kao i nepravilnosti koje se tiču popisa goriva, neproknjiženih manjkova ili nezaduženih viškova robe.

Protiv odgovornih lica podnesene su prekršajne prijave pred nadležnim prekršajnim sudovima.

Cene goriva, gorivo, benzin, dizel, tng, Infografika

Ilustracija: Nikola Jovanović

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?????

    Sve ih treba zatvoriti,naskuplji smo u svetu .

  • Lola

    Kad bi krenula inspekcija u privatne radnje , napunila bi budzet i za sledecu godinu, a pri tome iste i zatvorila zbog raznih propusta...

  • Bane

    Koga boli briga za knjige, kvalitet goriva gledajte. Bmb95 kao voda je ... motor nece da mi ide, moram da sipam gdrive 100. Razlika nebo i zemlja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke