• 8
 ≫ 

Zabrinjavajuće visok procenat mladih oseća se očajno, zbog nepronalaženja sigurnog posla

 ≫ 

Pre ove pandemije, bilo je oko 7 miliona siromašnih među mladima uzrasta od 18 do 35 godina, a sada je situacija mnogo gora

  • 8
devojka, posao, laptop

Foto: Pixabay

Pandemija korona virusa učinila je da se čak 72% mladih ljudi, širom sveta, oseća manje ili više depresivno, jer ima potrebu da nađe sigurniji posao, a ne uspeva.

Ovo je rezultat jednog istraživanja, sprovedenog na 11.700 mladih, iz različitih oblasti rada. Takođe, podaci pokazuju da je sama situacija vezana za kovid-19 ostavila posledice po mentalno zdravlje, a najviše su svakako pogođene siromašnije nacije.

Pre ove pandemije, bilo je oko 7 miliona siromašnih među mladima uzrasta od 18 do 35 godina, a sada je situacija mnogo gora. Prihodi su smanjeni, a radna mesta ugrožena, što je već bio problem i pre same krize: sve više milenijalaca radio je part-time poslove ili honorarno - godinama.

Istraživači kažu da na gubitak posla prvenstveno utiču karakteristike posla, a ne konvencionalne ili individualne karakteristike, kao što su prihodi, pol i etnička pripadnost. Zanimljivo je i da su se posebno obrazovane žene osetile depresivno u proteklom periodu.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sele

    27. oktobar 2020 | 08:14

    Hteli smo kapitalizam tako je to ! Sad imas posao sutra nemas jer nema potrebe vise za to mesto i onda dovidjenja

  • 🌶

    27. oktobar 2020 | 08:41

    Od danas do sutra

  • Viki

    27. oktobar 2020 | 09:18

    Sve vise mladih ce otici iz Srbije her je zivo ovde za mnoge posao nemoguc. Otisli bi svi kad bi imali novca za to. U Srbiji ima dosta talentovanih ljudi koji rade kao frilanseri. Sad drzava trazi od njih da cak pet godina unazad plati poreze od pedeset odsto. Mnogi su zaradjivali tek minimalac I zarada im je bila nesigurna I neredovna. Oni koji su zaista bili uspesni oni su radili legalno. Na zalost, zivimo u zemlji gde ima puno zavisti, zlobe I pohlepe, gde se raduju kad "drugom crkne krava". Mediji su narocito doprineli da se sire lazne informacije o bogacenju frilansera.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>