• 9

Mali: Ostajem ministar finansija, javnim dugom upravljamo dobro

Ministar finansija je naveo da je bilo 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija u proteklom periodu

  • 9
Siniša Mali

Siniša Mali / Foto: Printskrin/TV Prva

Ministar finansija, Siniša Mali, kaže da su pregovori o kreditima i podršci malim i mikro preduzećima sa DFC uveliko u toku, te da bi do kraja godine trebalo da bude konkretnih predloga.

To je, kako je rekao za TV Prva, dobar signal za sve kompanije koje posluju u Srbiji, i dobra poruka za sve investitore koji bi da posluju ovde.

- Želimo da gradimo auto-puteve, hoćemo još više fabrika i zato još više ulažemo u infrastrukturu - kaže Mali i dodaje da je plata za ovu godinu povećana za skoro 10 odsto. Naredne godine će, kako navodi, taj skok biti nešto manji, ali napominje da je pandemija kovid-19 omela svetsku ekonomiju.

Takođe, ponovio je da će prosečna plata do 2025. u Srbiji biti 900 evra, i nadovezao se na priču o rezervama zlata koje ima Srbija.

- Zlato je sigurna luka, ono što je dobro i važno, jeste da mi imamo nikada veće rezerve zlata. To nam daje mogućnost da sprovodimo odgovornu politiku, da kontrolišemo kurs, inflaciju i stabilnost u budžetu - zaključuje Siniša Mali.

Kako kaže, "dobio je ponudu koja se ne odbija", da ostane u Vladi Srbije i vodi ministarstvo finansija.

- Reforme ne mogu stati, imamo tačno definisane ciljeve, a javnim dugom upravljamo dobro - dodaje Mali.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    Kako sada 1.9 milijarde kada je guvernerka NBS juce izjavila 1.8 milijardi??? Vi ste stvarno neverovatni...

  • hogar

    kupljen doktorat.... sad ce nam prodavati vaucer za letovanje u Bugarsku... tamo ima apartmame pa da mu ne propadne jos jedna sezona...

  • 😂

    Dobićemo, vaučere i kredite da odsedamo u njegovim hotelima!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke