• 0
 ≫ 

Seničić: Još čekamo konkretne ponude za polise osiguranja

 ≫ 

Kako dalje navodi, za agencije je veoma važno da se polise osiguranja ubuduće plaćaju drugačije, primereno situaciji u kojoj se nalazimo, a ne paušalno, kao što je do sada bio slučaj

  • 0
Aleksandar Seničić

Foto: Tanjug/Tanja Valič, Pixabay

- Ni tri nedelje nakon što su turištičke agencije ostale bez licenci za rad nismo dobili nijednu zvaničnu ponudu sa cenama i uslovima za polise osiguranja - kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

Time je samo nastavljena loša godina za turištičke radnike, a koliko je bila nepovoljna, pored ranije iznetih podataka, pokazuju i oni da je od sredine marta pa na dalje otkazano 120.000 ugovora o putovanjima.

Na ova putovanja je, prema Seničićevim rečima, trebalo da otputuje oko 300.000 građana.

Seničić navodi da su neke osiguravajuće kuće iskazale dobru volju i spremnost da uđu u posao osiguranja turističkih aranžmana, tražile podatke o poslovanju agencija, ali je na tome za sada i ostalo.

- Dobre volje ima, ali konkretnih ponuda sa detaljima kao što je cena nije bilo. Još čekamo takvu ponudu - ističe Seničić.

On naglašava da je za agencije veoma važno da se polise osiguranja ubuduće plaćaju drugačije, primereno situaciji u kojoj se nalazimo, a ne paušalno, kao što je do sada bio slučaj.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>