• 4
 ≫ 

Javili se Novosađani: I mi restoran za Mišlena imamo

 ≫ 

Mišlen se u potpunosti oslanja na svoje stručnjake koji obilaze restorane, i to samo one koji ispunjavaju minimalne zahteve da bi ih uopšte i posetili

  • 4
Mišelinova zvezdica, restoran, hrana

foto: pixabay.com

Кoji restorani u Srbiji će dobiti Mišlenovu zvezdicu, znaće se 14. decembra, a do tada traju nagađanja koji restorani bi mogli poneti svetski poznatu zvezdicu, svojevrstan kulinarski Oskar, najveće priznanje u gastronomskom svetu, koje dobijaju restorani s prestižnom ponudom i uslugom.

U svakom slučaju, činjenica da će Srbija postati deo „Mišlenovih” destinacija važna je za naše pozicioniranje na mapi turističkih destinacija i sa stanovišta turističkog prometa jer to znači i privlačenje visokoplatežnih turista. Ujedno, primeri iz regiona pokazuju da je restoranima koji su dobili samo jednu Mišlenovu zvezdicu promet naredne godine porastao čak 25 odsto.

Izbor o tome doneće stručnjaci Mišlenovog vodiča, koji već godinu, na poziv Turističke organizacije Srbije, obilaze anonimno naše restorane u Beogradu, Novom Sadu i drugim turističkim destinacijama širom zemlje.

Dirketor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije – HOREC Georgi Genov kaže za „Dnevnik” da zbog visokih standarda, HOREC nije u mogućnosti da pretpostavi koliki je tačan broj restorana koji bi mogli dobiti „Mišlenovu zvezdicu, ali da će biti zadovoljni ako je dobije i jedan restoran u Srbiji.

U odabiru restorana za prestižne zvezdice, ističe direktor HOREC-a, „Mišlen” se u potpunosti oslanja na svoje stručnjake koji obilaze restorane, i to samo one koji ispunjavaju minimalne zahteve da bi ih uopšte i posetili.

Mišlen” se u potpunosti fokusira na kvalitet hrane, objašnjava Genov, i navodi kako se dodeljuje određeni broj zvezdica.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>