• 0

Zemlja fudbala pooštrava pravila za kladionice: Nema više Murinja i ostalih zvezda u reklamama

Smatra se da reklame u kojima učestvuju poznate i deci dopadljive javne ličnosti, negativno utiče na mlađe od 18 godina i njihov odnos prema kocki

  • 0
karte, kartanje

Foto: Unsplash

Očekuje se da će angažovanje poznatih ličnosti, kao što su sportske i rijaliti zvezde, u reklamama za klađenje i kockanje biti zabranjeno, u skladu sa novim pravilima koja imaju za cilj da odvrate mlađe od 18 godina od ove vrste zabave, prenosi Gardijan.

Pravila, koja predlaže telo odgovorno za uspostavljanje britanskog koda vezanog za oglašavanje, rezultirala bi zabranom nedavno plasiranih reklama za kockanje, sa ličnostima kao što su Žoze Murinjo ili Majkl Oven.

Prema trenutnim pravilima koja vladaju u Velikoj Britaniji, reklama je zabranjena samo ako postoje velike šanse da će se više svideti mlađima od 18 godina nego odraslima. Dakle, bez obzira na to da li se dopada punoletnim osobama - biće uklonjena ako privuče pažnju dece.

Odbori za oglašivačku praksu (CAP), koji su pokrenuli javnu debatu o novim merama, rekli su da će ta pravila imati značajan efekat na reklame koje koriste istaknute sportiste i poznate ličnosti, uključujući zvezde rijalitija iz emisija kao što je "Love Island" i influensera sa društvenih mreža.

Na primer, u novim reklamama neće smeti da se nađe kapiten nekog engleskog prvoligaša, dok će pojavljivanje biti dozvoljeno osobama koje su manje interesantne mlađima od 18 godina, kao što je glumac Rej Vinston. On je bio zastupljen u reklamama kompanije "Bet365".

CAP je rekao da pooštrava ograničenja u vezi sa reklamiranjem kladionica, zato što je nedavno istraživanje pokazalo da taj sadržaj ima mnogo više uticaja na mlade, nego što se prvobitno mislilo. Sporne reklame ne smeju biti emitovane ni na jednom mediju, čiju publiku čine mlađi od 18 godina, u nivou od 25% ili više.

Prošlog leta, ova sve vrednija industrija uvela je "dobrovoljnu zabranu" oglašavanja kladionica tokom sportskih programa, kako bi se deca zaštitila od prekomerne izloženosti kockanju.

Video: Ovo je 6 najboljih poslova za vas ako ste lenji, a inteligentni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>