• 1

Dok napada Bajdena za popustljiv stav prema Kini, Tramp krije da tamo ima bankovni račun?

Trampova hotelska kompanija godinama je radila na raznim projektima u Kini, doduše, bezuspešno. Ipak, Pekingu su morali da plate skoro 190.000 dolara poreza

  • 1
Donald Trump,  Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Dugo već se spekuliše o finansijama Donalda Trampa i porezima koje (ne) plaća, a onda je "New York Times" objavio informaciju da predsednik SAD ima bankovni račun u Kini, te da je od 2013. do 2015. godine - u toj zemlji platio skoro 190.000 američkih dolara poreza.

Ova informacija je odjeknula svetom, jer Tramp i njegovi saveznici oštro napadaju demokratskog kandidata za predsednika na predstojećim izborima, Džoa Bajdena, zbog njihove "popustljivosti" prema Kini . Primera radi, optužili su i Džoovog sina, Hantera Bajdena, da je otvorio bankovni račun zajedno s jednim biznismenom iz Kine.

Međutim, kako navedeni list otkriva, Trampova hotelska kompanija godinama je radila na raznim projektima u Kini, doduše, bezuspešno. Ipak, Pekingu su morali da plate skoro 190.000 USD poreza, dok su tražili ugovore o licenci. Kina je, osim toga, jedina osim Velike Britanije, u kojoj Tramp ima račun u banci.

Njegov advokat, Alan Garten, kaže da nikada nisu sklopili bilo kakav dogovor u Kini, te da ništa drugo nije prolazilo preko bankovnog računa, osim kada su morali da plate porez u zamahu da steknu hotelske ponude. S druge strane, aktuelni predsednik SAD tvrdi da je Hanter Bajden od Kine dobio 1,5 milijardi dolara kada je pre 7 godina bio na poslovnom putu.

Ova optužba je, međutim, izmišljena, jer je to bila samo ciljana vrednost poslovanja investicione firme, u kojoj je Hanter Bajden imao 10% udela.

Video: Šef DFC u Beogradu: Došli smo ovde da ostanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    22. oktobar 2020 | 14:38

    Vaauu. Ima racun u Kineskoj banci. Šokantno. Prosto šokantno. hahaha 😀

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>