• 1

U kojim zemljama žene daju najviše para za estetske korekcije? (ANKETA)

Otkako je ovaj vid promene fizičkog izgleda postao dostupan, globalno, maltene svaka druga žena je korigovala nešto na sebi: najčešće nos, usne, jagodice, bradu ili grudi

  • 1
lice, oči

Foto: Unsplash

Plastična hirurgija je industrija za koju se procenjuje da će do 2026. godine vredeti čak 67 milijardi dolara. Ni korona kriza nije sprečila odlučne klijente da posećuju ordinacije, kako bi uradili neki zahvat, a sve zarad lepote. Ipak, neki se odlučuju za ove operacije i iz zdravstvenih razloga.

Među najpopularnijim zahvatima su uvećanje usana, grudi i zadnjice, zatim smanjenje grudi zbog bolova u leđima, potom, korekcija nosa, brade, jagodica i tome slično. Zanimljivo je da se za ovu vrstu ulepšavanja sve češće odlučuju i muškarci.

Pretpostavka je da će globalno tržište plastične hirurgije do 2027. godine porasti za više od 8 odsto, a u SAD su trenutno dve najpopularnije procedure smanjenje grudi (18%) i korekcija brade (20%). U trci "Gde se najviše rade estetske intervencije?" učestvuje 11 zemalja, sa minimum 250.000 izvedenih zahvata u jednoj godini.

Da li ste u pravu? Proverite večeras u 20 časova

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>