• 0

Srbija počasni gost Puđijang inovacionog foruma

Postoje mnoga nova i neistražena područja za dalje unapređenje naših naučnih i tehnoloških veza

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić učestvovala je danas, putem video linka, na Puđijang Inovacionom Forumu koji se održava u Šangaju, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije NR Кine i Vlade grada Šangaja.

Puđijang Inovacioni Forum predstavlja jedan od najznačajnijih skupova globalnih dostignića u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja, a na ceremoniji svečanog otvaranja, video porukama su se obratili predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i premijer Narodne Republike Кine Li Кećiang.

Učešće naše zemlje na ovom Forumu, predstavlja jedinstvenu priliku da partnerima iz Кine, kao i celog sveta, predstavimo Srbiju kao jednu od najperspektivnijih investicionih destinacija u ovom delu Evrope, gde pored izvanrednih uslova za razvoj industrije, postoji veliki potencijal za poslovnu saradnju u oblastima inovacija, istraživanja i slično.

Premijerka Brnabić je u svom izlaganju posebno istakla odnos Srbije i NR Кine, u naučno-tehnološkim inovacijama koji oslikava jednakost i uzajamnu korist, sa naglaskom da je NR Кina naš sveobuhvatni strateški partner i da naša zemlja želi posebno da razvije još širu saradnju u oblastima o kojima se govori na forumu, kako bi iskoristila buduće šanse digitalizacije, unapredila povezanost i usavršila svoju digitalnu transformaciju.

Ana Brnabić, Ivica Dačić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Naučno-tehnološka i inovaciona razmena između Srbije i Кine pokazuje kako zemlje različite veličine i ekonomske snage mogu savršeno sarađivati na uzajamno koristan način, istovremeno podržavajući globalnu digitalnu integraciju i podstičući prekograničnu saradnju. Naša saradnja se ovde ne završava. Postoje mnoga nova i neistražena područja za dalje unapređenje naših naučnih i tehnoloških veza i sigurna sam da Puđijang Inovacioni Forum stvoriti brojne takve mogućnosti, kao i podstaći brojne poslovne i ljudske kontakte - rekla je premijerka.

NR Кina u svojoj razvojnoj strategiji veliku pažnju usmerava na inovacije, nauku i tehnološki razvoj, uz velika ulaganja u proizvode i usluge visoke tehnologije, poput veštačke inteligencije, informacionih tehnologija, biotehnologije, robotike, interneta stvari, zelenu energiju i vozila, kao i mnoge druge.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>