• 2

Vlada upravo usvojila 3 mere za privredu: Dokapitalizacija, redari i 180.000 evra za nagradnu igru

Uredbom bliže se uređuju uslovi i kriterijumi za ocenu usklađenosti državne pomoći

  • 2
Sporazum, dogovor, biznis

Foto: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju firmi radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti kovid-19.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade, ovom uredbom bliže se uređuju uslovi i kriterijumi za ocenu usklađenosti državne pomoći koja se dodeljuje radi podizanja likvidnosti kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu, a koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama zbog epidemije.

Na sednici je usvojena izmenjena Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, kojom se propisuje obaveza za preduzetnike koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, u trgovinskim centrima i sličnim objektima, da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski i da angažuju lice koje će biti odgovorno za poštovanje ove mere.

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila i 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020“.

Ovaj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju sa današnje sednice Vlade Srbije.

 

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>