• 3

Rekordan bonus za JYSK zaposlene u prodavnicama

Uprkos “lokdaunu” i nepredvidivosti pandemijske krize izazvane korona visrusom, finansijska godina 2019/20 za JYSK Srbija bila je uspešna

  • 3
Jysk

Foto: Steffen Lohmann Lagoni

Da je finansijska godina 2019/20 za JYSK bila uspešna svakako mogu da posvedoče njegovi zaposleni u prodavnicama širom Srbije kojima je na nivou godine u proseku isplaćen bonus veći za 63 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

To je takođe i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u Srbiji, na šta je posebno ponosna Country menadžerka, Vesna Kukić Lončarić.

- Naravno da sam ponosna! Naši zaposleni imaju mogućnost da ostvare bonus u skladu sa visinom postignutog prometa i sam bonus nema limita. Dakle, ovako veliki bonus je isplaćen zato što je prošla finansijska godina bila sjajna godina za JYSK - kaže Vesna Kukić Lončarić.

Jysk

Foto: Steffen Lohmann Lagoni

Jednostavan sistem

Sistem bonusa u JYSKu funkcioniše na način da zaposleni u svakoj pojedinoj prodavnici imaju mogućnost da ostvare bonus u skladu sa rastom prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih prodavnica.

- Za JYSK je važno da imamo jednostavan sistem bonusa sa kojim su svi upoznati i da je lako razumljiv. Verujemo da su zaposleni motivisani kad su nagrađeni za postignuti uspeh, a posebno zato jer gornja granica u visini bonusa ne postoji. Takođe, sigurna sam da je to još jedan od razloga naše odlične usluge koju pružamo kupcima u našim prodavnicama. Na kraju, svi su svesni da se svaki dodatno uložen trud isplati - kaže Vesna Kukić Lončarić

Najviši bonusi isplaćeni zaposlenima u prodavnicama u Novom Sadu i Nišu

Posebno je zanimljiva činjenica da je finansijska godina 2019/20 posebna i po tome što JYSKove prodavnice ovoga proleća nisu bile u mogućnosti da rade uobičajeno i sa punim radim vremenom kao i da je uprkos nezahvalnoj situaciji uspeo da se ostvari vrhunski rezultat.

Bonus na promet isplaćuje se na osnovu zajedničkog rada, bez obzira na radno mesto, jer cela prodavnica funkcioniše kao tim i bonus se deli na sve zaposlene u jednakom odnosu. S obzirom na to da se nagrađuje ostvareni rezultat, ove godine najbolja prodavnica je imala priliku da dobije za svakog od zaposlenih bonus u iznosu od gotovo 500.000 RSD.

Bonus sistem je uređen tako da nagrađuje vrhunski rezultat i vrhunske zaposlene, što se u JYSKovom slučaju pokazalo kao odlična kombinacija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    23. oktobar 2020 | 13:53

    Šta ti je pravi strani poslodavac! Bravo, tako i treba!

  • Uroš

    23. oktobar 2020 | 13:56

    Više od 4000€ po zaposlenom? Ko je lud da studira i muči se za godišnju platu u visini njihovih dva bonusa.

  • Ivan

    25. oktobar 2020 | 00:04

    Al zato su 10 godi a radili za minic

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>