• 0

Ističe rok za paušalce: Podnestite zahtev za oporezivanje

Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko portala Poreske uprave

  • 0
Porez, obračun, digitron, kalkulator, finansije

Foto: Shutterstock

Preduzetnici koji su u tekućoj godini plaćali porez na prihode od samostalne delatnosti na oporezivu dobit zahtev za paušalno oporezivanje za 2021. godinu mogu podneti najkasnije do 2. novembra 2020. godine, saopštila je Poreska uprava.

U saopštenju se građani podsećaju da je po Zakonu o porezu na dohodak građana, koji je u primeni od 1. januara 2020. godine, rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje izmenjen.

- S obzirom na to da poslednji dan utvrđenog roka za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje preduzetnika (31. oktobar) pada u neradni dan, shodno Zakonu o opštem upravnom postupku rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje se pomera na prvi naredni radni dan, što znači da se predmetni zahtev može podneti najkasnije 2. novembra 2020. godine. Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko portala Poreske uprave - dodaje se u saopštenju.

Takođe, preduzetnici koji porez na prihode od samostalne delatnosti plaćaju na paušalno utvrđeni prihod i kod kojih nije došlo do promene u poslovanju, nemaju obavezu da podnesu zahtev za paušalno oporezivanje za narednu godinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke