• 9
 ≫ 

Ovo je firma u Srbiji u kojoj radnici od 220 rade 60 dana godišnje

 ≫ 

Prema proceni u Fijat Krajslerovoj fabrici u Kragujevcu ove godine će biti proizvedeno negde oko 20.000 gotovih automobila

  • 9
Fiat 500X

Foto: Fiat

Nakon ovonedeljnog trodnevnog rada, od utorka do juče, proizvodne i montažne trake u kragujevačkom Fijat Krajsleru, ponovo su zaustavljene.

Radnici će, prema poslednjim planovima fabričkog menadžmenta, u pogone da se vrate 3. novembra.

U narednom mesecu predviđeno je da se radi sedam dana dok je u decembru najavljeno ukupno pet radnih dana, nakon čega ide već tradicionalni zimski odmor, sa kojeg su se radnici u minulih nekoliko godina uglavnom vraćali sredinom januara.

Prema nešto slobodnijoj proceni u Fijat Krajslerovoj fabrici u Kragujevcu ove godine će biti proizvedeno negde oko 20.000 gotovih automobila, što je dvostruko manje nego lane i ubedljivo najmanje od 2012, kad je ovde počela proizvodnja Fijatovog modela 500L.

Proizvodni radnici kragujevačke fabrike ove godine u pogonima će, uključujući i period do kraja 2020, provesti nekih 60-tak, od ukupno oko 220 radnih dana godišnje.

Predstavnici zaposlenih u Fijat Krajsleru ne očekuju da se dogodine proizvodnja poveća i da zaposleni da budu više angažovani nego ove godine, piše list Danas.

Naprotiv, smatraju da bi u 2021. proizvodnja modela 500L u najbolje slučaju mogla da bude na ovogodišnjem nivou, ali se nadaju da će naredne godine da počne priprema fabrike za proizvodnju novog modela.

Prema nezvaničnim najavama, međunarodnoj javnosti bi novi model trebalo da bude predstavljen u martu 2022. na Salonu automobila u Ženevi dok bi serijska proizvodnja počela sredinom te godine.

Video: Tristać je bio jugoslovenski Mercedes, šmekerska limuzina koju su sanjali mnogi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petarda

    23. oktobar 2020 | 10:35

    Meni nije jasno dokle ce Vucic da ovo drzi neka lepo zatvori fabriku kad ne rade nista,, uzimaju narodske pare da bi oni primili platu 45000 din,, dok ja radim za 35000 celi mesec,, pa ko je ovde lud aman ljudi... Jos te zeza kaze primim platu 45000 i ide privatno uhvati 5,6 daana i niko ga ne dira.... Mislim sramota... Vucicu reaguj dovedi im nekog koperanta ili zatvaraj vise..

  • Kg

    23. oktobar 2020 | 10:35

    Sve je to po leđima poreskih obaveznika

  • Map

    23. oktobar 2020 | 11:45

    Normalno, kad im je proizvod cisti promasaj

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>