• 9

Ovo je firma u Srbiji u kojoj radnici od 220 rade 60 dana godišnje

Prema proceni u Fijat Krajslerovoj fabrici u Kragujevcu ove godine će biti proizvedeno negde oko 20.000 gotovih automobila

  • 9
Fiat 500X

Foto: Fiat

Nakon ovonedeljnog trodnevnog rada, od utorka do juče, proizvodne i montažne trake u kragujevačkom Fijat Krajsleru, ponovo su zaustavljene.

Radnici će, prema poslednjim planovima fabričkog menadžmenta, u pogone da se vrate 3. novembra.

U narednom mesecu predviđeno je da se radi sedam dana dok je u decembru najavljeno ukupno pet radnih dana, nakon čega ide već tradicionalni zimski odmor, sa kojeg su se radnici u minulih nekoliko godina uglavnom vraćali sredinom januara.

Prema nešto slobodnijoj proceni u Fijat Krajslerovoj fabrici u Kragujevcu ove godine će biti proizvedeno negde oko 20.000 gotovih automobila, što je dvostruko manje nego lane i ubedljivo najmanje od 2012, kad je ovde počela proizvodnja Fijatovog modela 500L.

Proizvodni radnici kragujevačke fabrike ove godine u pogonima će, uključujući i period do kraja 2020, provesti nekih 60-tak, od ukupno oko 220 radnih dana godišnje.

Predstavnici zaposlenih u Fijat Krajsleru ne očekuju da se dogodine proizvodnja poveća i da zaposleni da budu više angažovani nego ove godine, piše list Danas.

Naprotiv, smatraju da bi u 2021. proizvodnja modela 500L u najbolje slučaju mogla da bude na ovogodišnjem nivou, ali se nadaju da će naredne godine da počne priprema fabrike za proizvodnju novog modela.

Prema nezvaničnim najavama, međunarodnoj javnosti bi novi model trebalo da bude predstavljen u martu 2022. na Salonu automobila u Ženevi dok bi serijska proizvodnja počela sredinom te godine.

Video: Tristać je bio jugoslovenski Mercedes, šmekerska limuzina koju su sanjali mnogi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    Kakva auta prave dobro i rade,italijani poznati za dizajn a prave kante od auta

  • Istina

    Nije SAMO u Srbiji opala privreda, TO SE DESAVA, i kod nas u Republici Srpskoj je tako. Zato nemojte da samo kukate. Pa ove godine povrce su sijali sebi u basti i oni koji nikad nisu sijali.

  • Aca BJ

    Je l' primaju radnike?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke