• 0
 ≫ 

Kad ne znaš kako dalje, zovi njega: Čuveni Džoni Ajv oživljava posrnulog giganta

 ≫ 

Leta 2019. Ajv je napustio Epl, u kojem je radio kao direktor dizajna i zarađivao ogromne svote novca

  • 0
Jonathan Jony Ive, Apple, dizajner

Foto: Guliver/Brian Ach/Getty Images for The New Yorker

Direktor dizajna u Eplu, Džoni Ajv, napustio je tu kompaniju u julu 2019. godine, iako je prema oceni Blumberga - njegova "vrednost" tamo bila 9 milijardi dolara.

U svetu dizajna, on je čuveno ime, a sada ga je angažovao i gigant za onlajn rezervacije smeštaja - da ga spasi od potpune propasti. Naime, "Airbnb" je najavio da će sarađivati sa bivšim šefom dizajna u Eplu, na svojim budućim proizvodima.

Platforma za iznajmljivanje smeštaja po pristupačnim cenama navodi da je ovaj "posao plod dugogodišnjih odnosa" između njih i Ajva, a osim što će sam za sebe pomagati "Airbnb"-u u dizajniranju novih usluga, ovaj stručnjak će raditi sa internim dizajnerskim timom kompanije.

Kako navodi CNN, Džonatan Džoni Ajv i Brajan Česki, izvršni direktor "Airbnb"-a su dobri prijatelji, a zanimljivo je da Ajv danas ima svoju firmu čiji je glavni klijent upravo Epl. On je tu kompaniju napustio posle skoro 30 godina. Ajv je, inače, zaslužan za remek-dela tehnologije kao što su iMac, iPod i iPhone.

Podsećamo, u avgustu je "Airbnb" podneo poverljive papire za IPO (inicijalna javna ponuda), samo nekoliko meseci nakon što je pandemija preokrenula industriju putovanja i primorala ovaj startap da otpusti četvrtinu svojih zaposlenih.

Česki je u maju napisao pismo radnicima, u kojem stoji da će prihod u 2020. biti manji od polovine zarađenog novca u 2019. godini. Takođe, najavljeno je da će "Airbnb" širom sveta otpustiti 1.900 zaposlenih.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>