• 0

Holanđani kupuju slovenačku "IPM Klima Grupu": Radna mesta u zemljama regiona biće sačuvana

Sredinom septembra pojavila se "ponuda koja se ne odbija"

  • 0
ugovor, potpis

Foto: Unsplash

Holandska porodična kompanija "Orange Climate" preuzela je "IPM Klima Grupu" iz Slovenije u vlasništvu švedske firme "Lindab", čime je sačuvano 212 radnih mesta u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

"IMP Klima Grupa" suočila se sa likvidacijom, nakon što je tu kompaniju iz Godoviča, švedska kompanija u čijem je vlasništvu - nameravala da zatvori. Ali, zahvaljujući preuzimanju od strane holandske kompanije, koje se dogodilo pre nekoliko dana, sačuvaće klijente, ugovore i radna mesta.

Švedski Lindab je početkom jula objavio da namerava da zatvori kompaniju. Preuzeo je 2015. godine od industrijskog konglomerata Hidrija, međutim, zbog jake tržišne konkurencije i višegodišnjih gubitaka, rešio je da stavi ključ u bravu. Ipak, sredinom septembra pojavila se ponuda holandske kompanije.

Vlasnik Henk Vilijem van Dorp poručio je zaposlenima da će se nastaviti uobičajena proizvodnja i da očekuje jačanje položaja kompanije na stranim tržištima. Za novog izvršnog direktora kompanije postavljen je nekadašnji direktor prodaje Miha Mendard.

Video: Čadež o pregovorima u Vašingtonu: Dali smo dobre ekonomske predloge

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>