• 0

Vodeće jeftine avio-kompanije pristale da vrate novac putnicima

Italijanski regulator AGCM je protiv četiri prevoznika poveo istragu, pa se postavlja pitanje da li su uopšte imali drugi izbor

  • 0
Putnici, aerodrom, Rim, testiranje, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Među avio-kompanijama koje su najgore prošle u ovoj korona krizi, jesu niskobudžetne, jer su one do sada računale na krcate, a jeftine letove, koji putnicima idu u prilog.

Međutim, kako je krenula pandemija kovid-19, a potom i mera o distanciranju, više nije bilo moguće organizovati takvu "vrstu" leta. Putnici su želeli da im se vrati novac za ukinuta putovanja, a giganti kao što su Rajaner ili Izidžet - nisu dobro podneli taj pritisak.

Došlo je do smanjenja radne snage i reorganizacije poslovanja i troškova, a naposletku i do povraćaja novca. Italijanski regulator je danas objavio da je uspeo da ubedi četiri niskotarifne kompanije, uključujući irski Rajaner i britanski Izidžet, da putnicima otkazanih letova umesto vaučera ponude mogućnost vraćanja para.

AGCM je takođe naveo da obustavlja istragu protiv Rajanera, Izidžeta, Vuelinga i Blu Panorame, jer su udovoljili njihovim zahtevima. Osim mogućnosti povraćaja novca, četiri prevoznika će osigurati besplatan pristup svojim korisničkim službama i povećati broj radnika u kol centrima.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>